Katten speeltjes

Speelgoed

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed voor katten. Speeltjes met en zonder geluid, speeltjes aan een touw, balletjes, en belletjes. Voor elke kat is er wel wat te vinden. De meeste katten zijn erg speels als ze jong zijn. Vaak als je kat de leeftijd bereikt tussen 7 en 10, zijn ze uitgespeeld. Natuurlijk is dit voor elke kat anders, maar geen enkele kat hoeft zich te vervelen.

Spelen en snacken

Je hebt ook spelletjes die je viervoeter stimuleren om hun snack te zoeken of uit het spel te hengelen. Deze intelligentiespellen zijn een soort bordspellen met schuifjes, dekseltjes, en kommetjes, waarin je de snack kan verstoppen. Katten vermaken zich hiermee op een goede manier. Dit soort speelgoed is goed voor mentale stimulatie van je kat.

joesef-key-T3JMuAYenw0-unsplash

Catnip

Catnip, oftewel kattenkruid is een plantje wat familie is van de munt plant. In het plantje zit een werkzame stof genaamd nepetalacton. Door dit stofje is de plant erg aantrekkelijk voor katten. Zo’n 50 tot 75% van de katten reageert op dit stofje. Katten worden heel speels en enthousiast, of stoppen zelfs hun hoofd in het gedroogde kruid. Het werkt stimulerend voor katten. Hierdoor is een speeltje met kattenkruid een groot succes. Het brengt geen risico’s voor de gezondheid.

Grote toestellen

Ook zijn er grote speeltoestellen voor katten verkrijgbaar. Mensen hangen bijvoorbeeld plankjes aan de muur, of zetten een grote krabpaal neer. Dit is leuk als je ook meerdere katten hebt die samen kunnen klimmen. Een krabpaal en speeltoestel in één is efficiënt, aangezien ze een krabpaal toch goed kunnen gebruiken. Er bestaan ook hangmatten voor katten om lekker te luieren.

Fitness

Naast normaal speelgoed kan je ook een hindernisbaan leggen voor je kat. Zo train je een kat zijn behendigheid. Beweging voor je kat is erg belangrijk. Dit kun je doen doormiddel van tunnels en buizen, klimhindernissen, en ladders. Je kat mentaal stimuleren en fysiek stimuleren is een pré om ze fit en gelukkig te houden. Jouw kat geeft aan wat hij leuk vindt en wat niet.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTENN