Soorten trainingsmethodes

Het trainen van je kat

De beste manier om stress bij je huisdier te voorkomen is om je huisdier goed te trainen, en te laten wennen aan zijn omgeving. Als je kat bijvoorbeeld net bij je in huis komt wonen is het fijn om de kat niet gelijk alleen te laten in deze vreemde omgeving. Als hij dan verkeerd gedrag vertoont kan je dit gelijk corrigeren en hem afleiden met bijvoorbeeld speelgoed, aandacht, en eten. Dit zorgt voor een goede start.

Een goed begin

Meestal begint het trainen van je kat al vanaf kleins af aan. De tijd vanaf een kitten zijn, en het uitgroeien tot een volwassen kat is heel belangrijk voor het dier. Er zijn veel experts op het gebied van dieren trainen. Ook zijn er boeken op de markt die je kunnen helpen met het begrijpen van jouw kat, wat ze nodig hebben en het gedrag wat wordt vertoond. Soms is het trainen van een kat uit een asiel iets lastiger dan een drukke kitten. De kat heeft dan al dingen geleerd, en misschien zelfs wel verkeerde dingen. Kortom, een goed begin is erg belangrijk. Uiteindelijk moet je elkaar kunnen vertrouwen. Kat en baas.

eric-han-Hd7vwFzZpH0-unsplash

Moederkat

De moederkat brengt vanaf geboorte vaardigheden bij aan de kitten. Zo kennen ze troost, hygiëne, spel, maar houdt moederkat haar kittens in de gaten voor hun eigen veiligheid. Als je een kitten hebt is het belangrijk dat je soms zorgt voor de vertrouwde moederrol voor de kitten. Dit zorgt voor minder stress in het opgroeien. Het beste is om ze ook zelf een beetje te laten ontdekken. Probeer ze zoveel mogelijk te laten wennen aan hun omgeving, en genoeg met ze te doen.

Socialiseren

Stress is nooit helemaal te vermijden. Wanneer je kitten opgroeit is het belangrijk om ze te leren met stress om te gaan. Bijvoorbeeld als een kitten een nieuwe situatie ervaart kan dat al stressvol zijn. Een nieuw huis, een nieuw baasje, en mama is er niet. Afleiding zorgt voor het goed omgaan met de situatie. Het beste kan je zorgen dat je kitten veel dingen meemaakt voor zijn ontwikkeling. Bijvoorbeeld, verschillende mensen, geuren, kleuren, geluiden, en het aanraken van de kitten. Dit alles op een vriendelijke manier.

Periode

De periode van socialisatie waarin een kitten de minste stress ervaart, is van 2 tot 7 weken oud. De gemiddelde tijd dat een kitten vanuit zijn nestje wordt geplaatst naar een thuis is 8 weken. Dit geldt voor de gemiddelde huiskat.

MEER ARTIKELEN

RECENTE BERICHTENN