De beste voeding voor kittens en jonge katten

kitten

Het is belangrijk om goed te kijken wat voor kattenvoer je koopt voor je kitten. Dit kan namelijk erg verschillen met dat van volwassen katten. In voeding voor kittens zitten namelijk veel vitamines, mineralen en eiwitten. Deze ingrediënten helpen bij de ontwikkeling van botten en gewrichten. Deze voeding is dus speciaal gemaakt voor de groeifase van je kat. Als je kitten groot genoeg is, kan je overgaan op kattenvoer voor volwassen katten. Maar voor die tijd is het dus belangrijk je kitten te voeden met voedsel waardoor ze goed kunnen groeien. Er zijn ook een aantal factoren waar je op moet letten tijdens het kiezen van het juiste voer.

Let op de hoeveelheid voer dat je je kitten geeft

Het is belangrijk dat je je kitten niet te veel geeft, maar ook niet te weinig. Je wilt namelijk niet dat je kitten te zwaar wordt of juist te mager, beide gevallen zijn namelijk niet goed voor de gezondheid. Je zoekt dus een perfect uitgebalanceerde voeding zodat je kitten zo gezond mogelijk kan opgroeien. Per leeftijdscategorie en per levensstijl van een kat moet je de voeding aanpassen. Bij kittens houdt dat in dat ze veel vitaminen, mineralen, eiwitten en calorieën nodig hebben. Als je hen slecht verteerbare voeding geeft van matige kwaliteit, kan dit de groei op een negatieve manier beïnvloeden, en dat is natuurlijk niet hetgeen dat je wilt. Hetgeen dat je wel wilt is een gezonde en sterkte kat. Slechte voeding helpt dus niet bij de groei, en is soms ook slecht voor de weerstand van je kat.

 

Welke voeding je dan aan je kitten of jonge kat zou moeten geven

Het kan lastig zijn om precies de juiste grootte porties aan je kitten voor te schotelen, maar gelukkig hebben veel bedrijven die kattenvoer verkopen daar een oplossing voor bedacht. Ze hebben maaltijdzakjes bedacht. Per zakje zit dan precies de juiste hoeveelheid voeding dat je kitten nodig heeft. Natuurlijk zitten daar ook alle mineralen, vitaminen, eiwitten en calorieën in je kitten of jonge kat nodig heeft. Ook versterkt dit voer het immuunsysteem van je huisdier. Verder kan je ze ook droge brokjes geven die speciaal zijn gemaakt voor kittens. Ook hierin zitten alle juiste stoffen die je kleine kat nodig heeft in zijn of haar groei.   

 

Voeding die je niet aan je kitten of jongen kat zou moeten geven

Er is ook veel voedsel dat je kittens maar beter niet kan geven. Niet omdat ze het niet zouden lusten, maar omdat het erg slecht voor ze kan zijn. Voer je kitten daarom geen kliekjes van je eigen maaltijden, want de kruiden die in eten te vinden zijn, zijn lastig te verteren. Ongekookt vlees of ongekookte vis is ook niet iets wat je aan je katje zou moeten geven, want dit zou salmonella kunnen bevatten. Het kan best aantrekkelijk zijn om je kitten of jonge kat iets lekkers te geven dat je zelf hebt gemaakt, maar blijf bij de gezonde en uitgebalanceerde voeding die rijk is aan alles wat je kitten nodig zou kunnen hebben. Zo groeit je kitten sterk en gezond op, precies hetgeen dat je wilt.